[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern” z_index=””][vc_column][vc_single_image image=”1166″ img_size=”full” qode_css_animation=””][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text el_class=”goster”]
Yesayan Salonu tarafından düzenlenen, Anna Maria Beylunioğlu’nun yönettiği “Türkiye’de Hıristiyan ve Yahudi Sofraları” atölyesi, son oturumunda, akademisyen, şef ve yemek kültürü yazarlarıyla birlikte tadımlık lezzetler eşliğinde sofra kültürümüzün güncel durumunu tartışıyor. Etkinlik atölye katılımcılarının yanı sıra, yeni kayıt olacak kişilere de açık olacak. Yesayan Salonu’nda toplanarak hem sohbet edeceğimiz hem de birbirinden lezzetli yemekleri tadacağımız etkinlik 23 Kasım Çarşamba akşamı gerçekleşecek.
Son yıllarda yemek toplumsal ve siyasi meseleleri anlamak için hem popüler kültürün hem de sosyal bilimlerin başvurduğu bir kılavuza dönüştü. Türkiye’deki birçok topluluk gibi Hıristiyan, Yahudi gibi Müslüman olmayan toplumlar da hayati önem taşıyan yeme içme pratiklerini sürdürerek kültürel değerlerini korumaya çalışıyor. Ancak toplumların yemekle kurduğu ilişkiyi düşünürken, nesilden nesile aktarılan bu pratiklerin toplumsal ve siyasal alandaki değişimlerden de etkilendiğini unutmamak gerekiyor. Öyleyse değişim bu toplumlar için ne ifade ediyor? Yeni sosyo-ekonomik şartlarda Türkiye’deki Hıristiyan ve Yahudiler, bir nevi kültürel hafıza işlevi gören sofralarını nasıl ayakta tutuyor? Atölye boyunca yedi haftadır bu soruların izinde, Türkiye’deki Hıristiyan ve Yahudi vatandaşları nostaljik bir nesne olarak ele almak yerine yemeğin başrolü üslendiği günlük yaşam pratiklerinin etrafında şekillenen sofra kültürlerini, geçmişten bugüne ve bugünden geleceğe aktarılan kültürel belleklerini konuştuk. 23 Kasım’da gerçekleşecek son oturumda ise, atölye katılımcılarının yanı sıra akademisyenler, şefler ve yemek kültürü yazarlarıyla (Takuhi Tovmasyan, Silva Özyerli, Ingrid Braggiotti, Sibel Cuniman Pinto, Zafer Yenal, Sasa Aslanoğlu, Nadya Malgaz), Ermeni, Rum, Yahudi, Süryani, Levant, Antakyalı Ortodoks, Levanten sofralarından tadımlık lezzetler eşliğinde güncel tartışmalara kapı aralamayı hedefliyoruz.
Katılım ücreti 500 TL’dir (kontenjan sınırlıdır).
[/vc_column_text][button size=”medium” target=”_blank” hover_type=”default” text=”Atölye Katılım Formu” link=”https://www.yesayansalonu.com/atolye-katilim-formu-4/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#ff595a” hover_background_color=”#0082cb” border_color=”#ff595a” hover_border_color=”#0082cb” margin=”15px” custom_class=”butonzzzz”][vc_column_text el_class=”goster”]*Banka Hesap Bilgileri:
ARAS YAYINCILIK İTH. İHR. LTD. ŞTİ.
Garanti Bankası, Galatasaray Şubesi
Hesap No: 068- 6297699
Iban: TR280006200006800006297699
Dekonta “Türkiye’de Hıristiyan ve Yahudi Sofraları Atölyesi katılım ücreti” bilgisi, isim soyisim ile birlikte işlenmeli ve dekontun kopyası bilgi@yesayansalonu.com adresine gönderilmelidir.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]